אף אחד לא רוצה להיקלע לתאונת דרכים, בטח שלא לכזו בה יש גם נפגעים.

עם זאת, חשוב להכיר את החוק לגבי תאונות דרכים כדי להימנע ממצבים בהם ההתנהלות לאחר התאונה רק תחמיר את מצבכם.

האם חייבים למסור פרטים? מה מומלץ לתעד ולמי לפנות לאחר התאונה? הכתבה הבאה תבהיר את הנושא עבורכם.

 

התנהגות לאחר תאונה – חשוב לשמור על קור רוח

בישראל רווחת הסברה כי הודאה באשמה לאחר תאונה, משמעותה התחייבות לשלם פיצויים לצד הנפגע, או הצהרה שתמנע מכם לקבל פיצויים. מדובר בחוק ישן שהשתנה זה מכבר, והיום באמצעות ביטוח החובה כל אחד זכאי לפיצויים על פגיעה שנגרמה לו כתוצאה מתאונת דרכים. עם זאת, לפני שנכנסים בכלל לוויכוח של מי אשם בתאונה ומה כל אחד עשה, חשוב לדעת שאת פרטיכם האישיים אתם מחויבים למסור בכל מקרה לצד השני בתאונה וכן לגורמי אכיפת החוק. אי מסירת פרטים אישיים נחשבת כניסיון לשבש ראיות והליכי חקירה, וכן במקרים חמורים יכולה להיחשב כהפקרה של הצד הנפגע לגורלו. מלבד הפרטים האישיים, את שאר המידע לגבי התאונה כדאי למסור לאחר התייעצות עם עורך דין תאונות דרכים אשר יסייע לכם להכין תיק תביעה מסודר, וימנע מכם להיכנס להסתבכות משפטית.

 

אילו פרטים חייבים למסור?

על פי החוק, נהג המעורב בתאונת דרכים, בין אם מדובר על תאונה עם נפגעים ובין אם זו תאונה עם נזקים לרכוש בלבד, מחויב במסירת פרטיו לצד השני בתאונה וכן לגורמי אכיפת החוק. הפרטים שהנהג מחויב למסור הם: רישיון רכב, תעודת ביטוח של הרכב, רישיון נהיגה וכן תעודת זהות אם היא בנמצא. הנהג מחויב לאפשר לצד השני לא רק לראות את התעודות אלא גם להעתיק את פרטיהן. בנוסף, כמובן שלאחר תאונה הנהג מחויב להישאר בזירת התאונה. הימלטות מהמקום תהפוך את התאונה לתאונת פגע וברח, מה שיגדיל בצורה משמעותית את העונש הצפוי לנהג הנמלט.

 

מה עוד חשוב לעשות לאחר תאונה?

מלבד מסירת הפרטים, ישנן עוד מספר פעולות שחייבים לבצע לאחר תאונה, על מנת למנוע הסתבכות עתידית. העיקרית שבהן היא הגשת עזרה במקרה שמדובר על תאונה עם נפגעים. בין אם לדעתכם הצד השני היה אשם בתאונה ובין אם זו אשמתכם, אי הגשת עזרה לנפגע בתאונת דרכים היא עבירה חמורה. בנוסף, אם מדובר בתאונה עם נפגעים, חל איסור על הזזת הרכבים בזירת התאונה עד להגעת רשויות אכיפת החוק. הסייג היחיד הוא במקרים בהם המיקום של הרכבים מהווה סכנה חמורה ומיידית, או כאשר מיקומם מונע הגשת עזרה לנפגעים. כמו כן, לאחר הגשת העזרה והחלפת הפרטים, יש לצלם היטב את זירת התאונה, ולתעד כל פרט שעשוי לסייע בהגשת התביעה – פגמים בכביש, תמרור מבלבל, סימני בלימה וכמובן את הרכבים עצמם.

 

איש משפט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *