מחלת קרוהן היא אחת הצורות של מחלת המעי הדלקתית והחולים במחלה זו סובלים מדלקת התקפית או כרונית בדרכי העיכול. הסימפטומים המרכזיים של המחלה הם שלשול, יציאות תכופות, כאבי בטן וירידה במשקל. מדובר במחלה שאין לה תרופה והטיפולים מיועדים להקל על התסמינים ולמונע התדרדרות במצב החולים. ישנם הטבות סוציאליות שונות הניתנות לחולים בקרוהן.  על פטור ממס הכנסה לחולי קרוהן במאמר זה.

 

מחלה קשה או מקבץ מחלות

על מנת לקבל פטור ממס הכנסה עקב מחלת קרוהן לרוב יש צורך שיהיה מדובר במחלה חמורה כזו המצריכה אשפוזים ותגדיר את החולה כנכה בשיעור של 100%. במידה ומדובר במחלה שאינה מזכה לבדה עדיין יתכן ותהיה זכאות לפטור ממס הכנסה אם החולה סובל מליקויים נוספים כמו, דלקת פרקים, מחלת כליות או כבד וכן הלאה. עוד על למי מגיע פטור ממס הכנסה ראו כאן.

 

בקשה אצל פקיד השומה

על מנת להיות זכאים לפטור ממס הכנסה עקב מחלת קרוהן בשקלול עם מחלות נוספות יש צורך שהשקלול המיוחד של הנכויות יגיע לכדי 90% ומעלה ושזו תהיה למעלה מ-185 ימים. על מנת להניע את התהליך של קבלת הפטור, חולי קרוהן נדרשים לגשת לפקיד השומה של מס הכנסה הסמוך למקום מגוריהם ולהגיש לו את הבקשה לזימון לוועדה של מס הכנסה היושבת בביטוח הלאומי.

שַׁמַאִי

מסמכים נדרשים

יש לצרף לבקשה טופס ויתור על סודיות רפואית וטופס בקשה לפטור ממס על רקע של נכות כמו גם, את כל המסמכים הרפואיים לגבי הליקויים השונים שבעבורם מבקשים לקבוע אחוזי נכות. לגבי מחלת  הקרוהן מומלץ לצרף גם מכתב סיכום של הגסטרואנטרולוג, סיכום אשפוזים בבתי חולים, אנדוסקופיה של דרכי העיכול וסיכום מחלה מרופא מטפל.

 

בחינה של הוועדה

לאחר שיתקבלו כל המסמכים הנדרשים לרבות שובר האגרה המשולם, פקיד השומה יעביר את המסמכים למוסד לביטוח לאומי והם אשר יזמנו את חולה הקרהון לוועדה רפואית לעניין מס הכנסה. בוועדה הרפואית יושבים רופאים מומחים והם יבחנו את המסמכים ויבררו את המצב הרפואי של מגיש הבקשה. ניתן לערער בתוך 45 ימים על דחייה של הבקשה לוועדה לערערים.

זכות הערעור על החלטה של הוועדה הרפואית קיימת, הן למבקש הפטור כאשר מתקבלת דחייה והן למס הכנסה עצמו כאשר מתקבל אישור.

 

קבלת החזרים רטרואקטיביים

על הכנסות מיגיעה אישית כלומר, משכורות של שכיר והכנסות של עצמאי כאשר נקבעה נכות לתקופה של שנה ומעלה, תקרת הפטור תעמוד על- 618,000 ₪ לשנה. כאשר נקבעה נכות לתקופה של בין 185 ימים ל- 364 ימים תקרת הפטור תהיה 74,040 ₪ לשנה.

כאשר הוועדה הרפואית קובעת פטור וזה מקובל על מס הכנסה הפטור יינתן על ההכנסות הבאות של החולה בהתאם לתקופת הזכאות שנקבעה לו. עצמאים יכולים  בנוסף להגיש בקשה לקבל החזרי מס עד 6 שנים מיום הגשת בקשת הפטור ממס הכנסה. שכירים וכאלה שלא  הגישו דוחות שנתיים למס הכנסה יהיו לרוב זכאים להחזרים עד 3 שנים אחורנית מעת הגשת הבקשה לפטור.

מס הכנסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *