3 דרכים להתמודד מול הרשויות בעת תאונת דרכים

תוכן עניינים

תאונות דרכים הפכו להיות מכת מדינה של ממש. רק בשנת 2021 היו בישראל 1,960 תאונות דרכים חמורות. כשמספר ההרוגים בתאונות דרכים רק עולה ועולה בכל שנה, רשויות המדינה נכנסות ללחץ – ומעלות הילוך במאבק בתאונות הדרכים. אין ספק שמדובר בהחלטה מבורכת, אך יש לה גם מחיר שאינו מדובר. אנו מדברים על הנחת היסוד שהנהג הוא האשם תמיד.

לפעמים הולך הרגל קופץ לכביש ומסכן את עצמו ואת הנהגים, לפעמים תמרורים מוסתרים או חסרים, ולפעמים אין רק אשם אחד. אבל כדי לצמצם את מספר תאונות הדרכים, בוחרות רשויות המדינה להפעיל את מלוא כובד משקלן על קודם כל על הנהגים.

 

3 דרכים להתמודד מול הרשויות בעת תאונת דרכים

אז איך להתמודד מול הרשויות בעת תאונות דרכים? ובכן, ריכזנו עבורכם את שלושת דרכי ההתמודדות הנפוצות ביותר. בכתיבת הטקסט נעזרנו במידע מאחד המרכזים המקוונים הגדולים בישראל למידע משפטי אודות תאונות דרכים – אתר אקסידנט.

 

עורך דין תאונות דרכים

הדרך הראשונה שנזכיר, והמומלצת ביותר, להתמודדות מול הרשויות בעת תאונות דרכים היא שכירת שירותיה של עורכת דין תאונות דרכים. עורכי דין תאונות דרכים עוברים הכשרה של כמעט 6 שנים, כולל תואר אקדמי והתנסות מעשית בשטח. כל ההכשרה הזו הופכת אותם לכשירים ואף מומחים בהתמודדות עם רשויות המדינה, גם בעת תאונת דרכים.

עורך דין תאונות דרכים מכיר את החוק לפרטי פרטים, תקדימים הרלוונטיים בדיוק למקרה שלכם ועוד. כל המידע הזה יסייע לו לייצג אתכם מול בית המשפט, המשטרה ואפילו ביטוח לאומי. יחד עם זאת, שירותיה של עורכת דין תאונות דרכים יכולים לעלות לא מעט כסף. אולם חשוב לציין כי ייצוג טוב של עורכת דין יכול לחסוך מכם לא רק עוגמת נפש ועבודה קשה, אלא גם כספי פיצויים.

 

מרכז למיצוי זכויות

דרך נוספת להתמודד עם רשויות החוק אחרי תאונת דרכים היא על ידי פנייה למרכזי מיצוי זכויות. מרכזי מיצוי זכויות מתחלקים לשני סוגים – מרכזים פרטיים או חברות, ומרכזיים ציבוריים. מרכזי מיצוי זכויות פרטיים נמצאים בכל רחבי הארץ, והם גובים כסף עבור השירותים שלהם. מרכזי מיצוי זכויות ציבוריים הם בדרך כלל חינמים או מסובסדים, אך לא כל רשות מקומית בוחרת להפעיל אחד.

 

ייצוג עצמי

דרך אחרת להתמודד מול הרשויות אחרי תאונות דרכים היא פשוט על ידי ייצוג עצמאי. זו ככל הנראה השיטה הכי זולה, אבל גם זו שתדרוש מכם הכי הרבה זמן ומשאבים. כל המידע שתצטרכו כדי להתמודד מול הרשויות אחרי תאונות דרכים נמצא באינטרנט. אך למצוא את כולו ולהבין איך ליישם אותו זו משימה שיכולה לקחת לא מעט זמן.

 

סיכום

לסיכום, יש שלוש דרכים מרכזיות להתמודדות מול הרשויות אחרי תאונות דרכים – עם עורכת דין, עם מרכז מיצוי זכויות ועל ידי ייצוג עצמי.

תאונת דרכים

עורך דין מחויך
ייעוץ חינם עם עורך דין

המידע על מערכת המשפט הוא אינסופי. אם אינכם בטוחים לגבי סוגייה משפטית, צרו קשר וקבלו ייעוץ חינם עם עורך דין מנוסה!

מידע נוסף
חובת לבישת חליפה בבית משפט

כאשר מדובר בעורכי דין, כללי לשכת עורכי הדין (מדי משפט) מחייבים את עורך הדין, כאשר הוא מופיע בבית משפט, ללבוש "מדי משפט" שכוללים – חולצה

האם יש השפעה כלכלית במשפט מתומלל

תמלול הקלטות מסוגים שונים משפיעות הן בהכרעת הדין, והן כשימוש לפרוטוקול המכסה מבחינה משפטית. במאמר הבא לעסוק ונעמיק בשאלות כמו: איך הקלטות יכולות להטות את

4 שלבים לתביעות נגד משרד הביטחון

כשמדובר בהגשת תביעה נגד משרד הביטחון, ישנם כמה שלבים שכל אחד צריך לעבור. לפני שנתחיל בפירוט, חשוב לנו לציין כי זהו תהליך שעלול לקחת זמן

האם משרד פרסום נחשב כהוצאה מוכרת?

בעלי עסקים וחברות נדרשים לעמוד בלא מעט חובות: הם צריכים לדווח באופן קבוע לרשויות המס ולשלם מיסים, צריכים לעבוד על פי תקנות וכללים אדמיניסטרטיביים, להגיש